| Bijelo Dugme | |
|
|
Author | Message |
---|
ExtazA Admin
Број порука : 1225 Join date : 2009-07-13 Age : 31 Локација : Kovin
| Subject: Bijelo Dugme 18/7/2009, 23:18 | |
| A I TI ME IZNEVJERI
Ti, nisi ti vise i sto mi je najbolnije nikom na svijetu kao meni nije liju mi teske novembarske kise a ti ne pitas kako mi je jer ti, nisi ti vise
Kazu, da me varas kazu, da me ostavljas kazu mi da si zavoljela drugog i da ti nista moje drago nije a ti ne pitas kako mi je
Ref. Godine prolaze laste mi ne dolaze ne mirisu mi zumbuli a i ti me iznevjeri
Ti, nisi ti vise i sto mi je najbolnije kazu mi da si zavoljela drugog i da ti nista moje drago nije a ti ne pitas kako mi je
Ref.
Laste mi ne dolaze ne mirisu mi zumbuli a i ti me iznevjeri | |
|
| |
ExtazA Admin
| Subject: Re: Bijelo Dugme 18/7/2009, 23:19 | |
| A koliko si ih imala do sad
Stani, stani i ne kvari sve zagrli me ili radi bilo sta al' cuti molim te
Stani, stani necu da znam sta ti znaci ime neko neka stara pjesma neki dan
Pusti to ni otrov, ni lijek osim toga ovo je 20. vijek
Stani, stani saznat cu i sam bez veze je da ceprkam stvari koje bole ja ih znam stani, stani nemoj mi rec sta me briga kad je bilo vec
Ref. Pusti to ni sreca, ni par al' reci a koliko si ih imala do sad nije ljubomora, nije ljubomora nije ljubomora ipak reci a koliko si ih imala do sad | |
|
| |
ExtazA Admin
| Subject: Re: Bijelo Dugme 18/7/2009, 23:21 | |
| AKO IMA BOGA
Negdje u tvome adresaru pod slovom B je moje ime prekrizi ga nocas i stavi krst pepela i krst tisine
Ref. Ako ima Boga sto zima a nijedno ljeto poneka mrvica sa tvog stola a nikad niko nije ceko kao sto cekah ja do bola ako ima Boga
Moji drugovi, odavno, kuce imaju samo moja kuca je bez krova prokleta bit ces o ako ima Boga u paklu gorit ces
Sanjao sam e kako ulazis u moju pjesmu ulazis prosto ko u svoju bastu pod pazuh dolijecu ti lastavice ja pjevam bijela mi krila rastu a vise me ne boli
Sanjao sam e kako s andjelima jedes tresnje i kako andjeli na mene lice i kako sapucem u tvoje krilo radjaj mi djecu kao kolacice a vise me ne boli
| |
|
| |
ExtazA Admin
| Subject: Re: Bijelo Dugme 18/7/2009, 23:22 | |
| Bitanga i princeza
Luda noc, ja sam momak na losem glasu u ovom gradu a ko si ti, a ona kaze, luda noc ja sam bila mamina princeza sve do sad
I sta mi bi al' tebe traze, ponoc je vec tebe traze, sta ce tata rec' bitanga i princeza par, ne ide to
Svice dan ja sam momak na losem glasu u ovom gradu, sad moras poc' a ona kaze, ma, ne trebam jos bi malo bila s tobom bas si dobar, jos jednu noc ali tebe traze, jutro je vec, tebe traze, sta ce tata rec' bitanga i princeza par, ne ide to
Rek'o sam joj da sam sit i princeza i svih drugih prevarenih zena, a i nje rek'o sam joj da cu otic' otic' iz ovog smijesnog grada i da me pusti da spavam
| |
|
| |
ExtazA Admin
| Subject: Re: Bijelo Dugme 18/7/2009, 23:24 | |
| Blues za moju bivsu dragu
I nikad se necu vratit' u svoj rodni grad tamo me ne ceka niko i vec odavno su izblijedila sva lica i vec odavno imena i mi ne znam
Samo ponekad zimi dok vjetrovi oplakuju dane sjetim se tebe tebe moja bivsa draga neke njeznosti davne nesto mi sapne u srcu i znam da sam na svijetu sam
I da te ponovo vidim sta bih ti o sebi mogao reci osim da sam sreo mnogo ljudi a da ni prijatelj nije bio nijedan
I da sam bio i gladan i slavan i veseo i placan i bijedan i da me ljubilo mnogo zena a da nijednu volio nisam
Nesto mi sapne u srcu i znam da sam na svijetu sam
Moja draga moja draga bivsa draga, moja draga i evo umoran starac sam sad mada izgledam mlad
| |
|
| |
ExtazA Admin
| Subject: Re: Bijelo Dugme 18/7/2009, 23:26 | |
| Djurdjevdan
Proljece na moje rame slijece djurdjevak zeleni djurdjevak zeleni svima osim meni
Drumovi odose, a ja osta nema zvijezde Danice nema zvijezde Danice moje saputnice
Ej, kome sada moja draga na djurdjevak mirise na djurdjevak mirise meni nikad vise
Ref. 2x E, evo zore, evo zore Bogu da se pomolim evo zore, evo zore ej, Djurdjevdan je a ja nisam s onom koju volim
Njeno ime neka se spominje svakog drugog dana svakog drugog dana osim Djurdjevdana
Ref. 2x
A ja nisam s onom koju volim (2x)
| |
|
| |
ExtazA Admin
| Subject: Re: Bijelo Dugme 18/7/2009, 23:27 | |
| Da sam pekar
Da sam pekar, mala moja ne znam bi l' me htjela kad bi nocu bila sam zemicke bi jela
Imam dragu, al' je zlo al' je zlo nismo nikad zajedno zajedno, zajedno
Kad sam sa njom citav dan citav dan, citav dan ona hoce dan i noc dan i noc
Za jedan dan za jednu noc za jednu noc il' dvije dala bi sve
Imam dragu, nisam kriv nisam kriv svak je na svoj nacin ziv nacin ziv, nacin ziv kad je ljubim citav dan citav dan, citav dan ona hoce dan i noc dan i noc, dan i noc
Da sam, da sam, da sam pekar koji nocu radi da sam, da sam, da sam pekar sta bi da
Hej, da sam, da sam, da sam pekar da li bi me htjela janje moje bijelo da li bi mi i tad rekla
(stoj)
| |
|
| |
ExtazA Admin
| Subject: Re: Bijelo Dugme 18/7/2009, 23:28 | |
| Odlazim
odlazim odlazim ostavljam te ali ne kao prije ovaj put zauvijek sad placi nikad vise ti necu doc ni kada padaju kise ni kad me tuga svlada ni kad mi lose ide nikad nikad vise
oprosti mi dane buduce oprosti mi sto cu mozda i sretan biti sto cu zaboravit sve ovo sto mi u ovom casu tako mnogo znaci i ovu posljednju njeznost sto boli i suze i tvoje nevjerstvo sto mi u srcu gori
dosao sam da ti kazem da odlazim odlazim odlazim odlazim jer srce ne mogu da prevarim i zato odlazim odlazim odlazim prastat ne mogu jer odvec te volim odvec te volim
| |
|
| |
ExtazA Admin
| Subject: Re: Bijelo Dugme 18/7/2009, 23:29 | |
| Nakon svih ovih godina
tebi je lako jer ti imas mene a sta sam zato dobio na kraju ces me ostaviti ej to bi i blesav vidio
poneka ljubav mozda vrijedi bola moja i tvoja vise ne jer ti si samo trag u pijesku gorka brazda koja nestane
danas otvaram oci nakon svih ovih godina niti ja voljeh tebe nit si ti mene voljela samo stara navika je ostala
| |
|
| |
ExtazA Admin
| Subject: Re: Bijelo Dugme 18/7/2009, 23:31 | |
| Ne spavaj mala moja muzika dok svira
ne spavaj mala moja muzika dok svira jedan ludi ritam nikom ne da mira mama je legla i odavno spava niko nece znati da si bila s nama cekat cu te jos trenutak mala moja onda odoh plesat sam onda odoh plesat sam
budi se svi te zovu muzika se cuje zaigrajmo skupa cijelo drustvo tu je tata spava svuda vec je tama niko nece znati da si bila s nama cekat cu te jos trenutak duso moja onda odoh plesat sam onda odoh plesat sam
jer to je mala moja rock'n'roll rock'n'roll rock'n'roll ... mala to je rock | |
|
| |
Sponsored content
| Subject: Re: Bijelo Dugme | |
| |
|
| |
| Bijelo Dugme | |
|